למה אתם רוצים לעזוב? "מיציתי".
מה מיצית?
"מיציתי מבחינה מקצועית",
"מיציתי את כל מאבקי הכוחות שיש שם",
"מיציתי את התחום. כל המכירות האלה, מיציתי",
"מרגישה שאין לי מה לתת יותר. מיציתי",
"מיציתי, אין לי לאן להתקדם שם".
מיציתי - מילה לגיטימית שמשתמשים בה די הרבה ביחוד בהקשר של עולם העבודה (ולא רק).
רגע אחד לפני ששואלים אתכם, תבדקו פנימה: מה מיציתם? מה היה הדבר המרכזי שגרם לכם לתובנה שמיציתם? מה היו הדברים שקדמו לו? האם מדובר במיצוי? ברגע שתוכלו להסביר לעצמכם באופן רחב ובהיר, כך גם המסר שתעבירו כלפי חוץ יהיה ברור וממוקד.
וכששואלים אתכם, כדאי מאוד שתרחיבו עוד קצת:
מה בדיוק מיציתם?
אני ממליצה שתרחיבו ביוזמתכם, כיוון שלא תמיד שואלים אתכם "מה בדיוק מיציתם?".
כשאתם לא מרחיבים ונשארים במיצוי ובצמצום של מיציתי, הפרשנות של המראיין מתרחבת גם למקומות שאתם לא רוצים ולא כיוונתם אליהם. לרוב, הפרשנות של המראיין הולכת למקומות האישיים שלו עם הרקע וניסיון החיים המצטבר שלו ולא בהכרח שלכם. לדוגמא: נניח שאתם מגיעים מתחום הרכש ומיציתם מקצועית. המראיין עלול להבין שאתם לא מעוניינים לעסוק בתחום הזה יותר, או שמיציתם את החלק של המו"מ או הרכישה או המלאי, או שאולי התחום מתקדם לכיוון שפחות מתאים לכם אז מיציתם. כך שיש לכם פחות שליטה על הפרשנות ועל מה שהמראיין הבין או שלא הבין.
בקיצור, תרחיבו עוד.
כשאתם מרחיבים יותר אתם מכניסים בהירות לסיבת הסיום שלכם ובעצם מדייקים וממקדים.
אתם מסבירים טוב יותר מה אתם לא מחפשים, במה אתם לא מעוניינים:
🗝מיציתי מקצועית – האסטרטגיה הארגונית מכוונת לניהול כח אדם ולא לניהול משאבי אנוש ולכן מבחינה מקצועית מיציתי ואני רוצה לעבור לארגון שיש בו ניהול משאבי אנוש.
🗝מיציתי מקצועית – המיקוד הוא בעיקר באתר החברה ואני רוצה להתעמק ולהרחיב דווקא את תחום הרשתות החברתיות שבעיני יש לו פוטנציאל אדיר ביחוד במכירה של C2B.
בהרחבה של מיציתי רצוי מאוד שתרחיבו ממקום מקדם ומרחיב ולא ממקום מכווץ, במטרה לתת גם ערך מוסף בתשובה שלכם ל- מה הדבר הבא שאתם מחפשים, מה מעניין לכם, מה מסקרן אתכם, מה זה הדבר הבא?
תזכרו, מהמיציתי שלכם לומדים עליכם, על השאיפות והרצונות שלכם.
ואם אתם רוצים למקסם את המיצוי - מוזמנים להרצאה הקרובה.
זהו מיציתי.
Comments