הרבה מדברים ומתעמקים בתוכנות הגיוס (ATS) ואיך להתגבר עליהן, להכניס מילות מפתח כדי לעלות בניקוד ולבלוט, אבל בדרך שוכחים את העין האנושית – זו שעושה את ההבדל האמיתי.
הרבה ארגונים משתמשים בתוכנות גיוס, אך לא כולם.
בכל מקרה, בשלב מסוים קו"ח מגיעים לידיים אנושיות – אדם בשר ודם שיבחן את קו"ח ויחליט תוך שניות ספורות אם להמשיך איתך בתהליך או לא.
מתי קו"ח שלך יגיעו לעין האנושית? - אין בארגון תוכנת גיוס, לדוגמא: בסטארט אפ / ארגון ממשלתי / ענייני תקציב / תחלופה מינימלית
- מסרתן את קו"ח ישירות למנהל.ת או למגייס.ת (או שמסרו עבורכן)
- צלחתן את תוכנת הגיוס, כך שקו"ח יפתחו ע"י המגייס.ת
- המגייסת סימנה את קו"ח המתאימים ביותר בתוכנה ושלחה להמשך בדיקה של המנהל.ת המקצועי.ת
אז מה עכשיו? תחשבו UI / UX (חווית המשתמש)
מספר דגשים חשובים לעין האנושית באשר היא
(נקרא לה מגייסת ותכל'ס היא יכולה גם להיות מנהלת מקצועית/ישירה):
תמונה: כשאתן מוסיפות תמונה, סביר להניח שהמגייסת תשפוט אתכן לפי התמונה – אולי היא תזכיר לה מישהו שהיא פחות אוהבת, ואז סיכוי נמוך שהיא בכלל תגיע לקרוא על הניסיון והיכולות שלכן. התמונה תהיה שיקול משמעותי בתהליך (דמיינו אפליקציות דייטינג). לכן תוותרו עליה.
סיפורים: אם אתן מפרטות כל מקום עבודה כמו סיפור, המגייסת לא תקרא את הכל. היא תעדיף לעבור על קו"ח תוך שניות בודדות, ואם היא תראה סיפור ארוך – היא תדלג. הזמן שלה יקר וגם לה יש יעדים. כתבו בבולטים ממוקדים שקולעים לנקודות שהמגייסת מחפשת.
שפת קו"ח: נניח והמגייסת פרסמה משרה בכירה בעברית, אבל אתן שלחתן קו"ח באנגלית כדי להדגיש את רמת האנגלית הגבוהה שלכן. קחו בחשבון שהיא כנראה תדחה את ההתעמקות בקו"ח בייחוד אם שפת האם שלה היא עברית. ההתעמקות תדרוש ממנה להשקיע זמן שאין לה. תקלו עליה את החיים. תגישו קו"ח בשפה של המשרה.
בולד: קו"ח ללא BOLD נראים תפלים. לבולד יש אפקט כמו למלח באוכל – כמות נכונה מוסיפה טעם, אבל אם תשתמשו ביותר מדי – המגייסת תדלג על המודגש לכן שימו מלח במידה, כיוון שהעין של המגייסת תדלג למקומות האלה כך שזו הזדמנות עבורכן להדגיש את הערך שלכן למשרה. תמליחו במידה.
שגיאות כתיב: לפעמים מרוב שאתן רואות את הקו"ח אתן כבר לא רואות את שגיאות הכתיב הקטנות. מה נחשב לשגיאת כתיב? רווח כפול, אות כפולה, ה' שלא במקום, י' שהסתננה. המוח שלנו אוטומטית מחפש את הנקודה השחורה. המגייסת מיד תראה שגיאה ואז יש מצב שהיא תחליט ש"אתן לא בפרטים".
החלק העליון של קו"ח: בדיוק כפי שאתן מחליטות לפתוח פוסט בפייסבוק / לינקדאין ולקרוא עוד כך קו"ח עובדים.
המגייסת מחליטה בעיקר לפי החלק העליון של הקו"ח כלומר השליש העליון של העמוד הראשון. הצלחתן לתפוס אותה שם, יש סיכוי גבוה שהיא תמשיך לקרוא.
אם התחלתן בניסיון תעסוקתי שהוא לא רלוונטי למשרה, ואילו ההשכלה כן רלוונטית אבל בחרתן לשים אותה בסוף העמוד – ייתכן שהיא כלל לא תגיע אליה ותפסול אתכן הרבה לפני.
תמצית: כשאתן כותבות תמצית, תחשבו על הדבר שהצד השני מחפש – מה יגרום לו להמשיך לקרוא? תתמצתו ב-3-5 בולטים את הניסיון התעסוקתי ומה אתן מביאות לשולחן בצורה תכל'סית (ולא רשימת מכולת של חוזקות).
אין שני לרושם ראשוני.
כמות עמודים: זה בסדר גמור שהקו"ח שלכן יהיו עמוד וחצי / שניים במיוחד אם אתן בכירות או עם ניסיון רב. אל תגבילו את עצמכן לעמוד אחד ועדיין תהיו ממוקדות. אם אתן ג'וניוריות – עמוד אחד יספיק בהחלט.
עיצוב / פורמט: רצוי מאוד שיהיה אחיד ולא עמוס מדי. תתמקדו בעיקר ולא בעיצוב הייחודי שיקח את תשומת הלב מהערך והניסיון שאתן מביאות אלא אם כן אתן מועמדות לתפקיד עיצובי ואז תעצבו בכיף.
תזכרו – אי אפשר להחליף את העין האנושית בתהליך (לפחות עדיין)
מוזמנים/ות לכתוב לי, לקבוע פגישה אישית וגם להצטרף להרצאות ולסדנאות המפורטות באתר.
Comentarios